Itinerari de les Rambles

dijous, 12 de juny del 2008

Dia 4 de juny, dimecres.


(Ens agradaria que tinguessiu en compte que aquell dia, la targeta de la càmara es va espatllar i vam perdre totes les fotografies de la Rambla i les del Barri Gòtic, així que vam tindre que tornar a anar.)

La paraula rambla té dos significats: primer fa referència al "llit de riu o de torrent cobert de sorra o de pedres procedents de les avingudes". L'altre al·ludeix a un "camí o carrer destinat a passeig, generalment obert damunt un antic llit de riu o de torrent".
La relació que podríem establir entre les dues definicions i la rambla de Barcelona, és que és un carrer molt llarg de passeig, per on passa la gent. La Rambla de Barcelona fa uns dos quilometres de llarg, però hi han diferents trams tot depenent del lloc on et trobis:

- La Rambla de Canaletes, s'anomena així perquè és on es troba la font de Canaletes.

- La Rambla dels Estudis, s'anomena així perquè en aquesta part de la Rambla és on hi havia l'Estudi general o Universitat.
- La Rambla de les flors o de Sant Josep, s'anomena així perquè és on venien flors i encara ara si venen.
- La Rambla dels Caputxins o del centre, s'anomena així per l'antic convent de frares caputxins.
- La Rambla de Santa Mònica, s'anomena així perquè és on és troba la parròquia de Santa Mònica.Més enllà del port, la rambla s'anomena Rambla de Mar i més amunt de la plaça de Catalunya, s'anomena Rambla de Catalunya.Al llarg de la Rambla es troben les estàtues humanes, personatges que de la seva ossada fan figures humanes, estan allà per guanyar diners amb els seus moviments inesperats i animar una mica les Rambles.




La part més alta de la Rambla, que és coneguda per tots el barcelonins, s'anomena la Rambla de Canaletes, el que hi trobem de més significatiu i popular és la font de Canaletes, la dita diu que si beus aigua de la font de Canaletes sempre més sereu uns enamorats de Barcelona i per lluny que us n'aneu tornareu sempre. La font de Canaletes és on el Barça celebra tots les seves victòries, sempre que guanyen alguna cosa sempre va tota la afició a celebrar-ho.



Si vas baixant la Rambla trobaràs un carrer amb el nom d'un pintor català, aquest carrer et portarà al museu MACBA I CCCB. En aquest museu s'hi exposa art contemporani. El gener van acabar una exposició de Joan Jonas. Timelines: transparències en na habitació. Ara per ara no hi ha ninguna exposició, però pròximament hi haurà Nancy spero. Dissidanses que estarà des del 04/07/2008 al 24/09/2008 i la possibilitat d'acció. La vida de la partitura que estarà des del 16/06/2008 al 05/10/2008.
EL museu d'Art Contemporani de Barcelona va obrir les seves portes el 28 de novembre de 1995 encarregat per l'arquitecte nord-americà Richard Meier. (foto)Les característiques que més ens ha cridat l'atenció són els vidres, de forma triangular i de diferents colors com el verd, el lila i el blau, també que abans d'entrar al museu hi ha una escultura de forma rara de color negra.

Ara, si baixem per el carrer del Carme arribarem a una església anomenada Betlem, aquesta església pertany a l'estil arquitectònic Barroc i contemporani, i la va construir Franciscano a l'any 1643. L'interior d'aquest edifici es va destruir totalment en la guerra civil, l'any 1936.Desprès d'haver visitat aquesta església, anem a Portaferrisa hi només d'entrar hi ha un mosaic (foto) que és l'antic enrajolat de la nostra famosa vila.
Si mirem ven be els quioscos del nostra voltant, veurem que només s'hi pot comprar flors, gracies a això em pogut esbrinar que ens trobem a la Rambla de les flors.





Anem caminant i ens trobarem amb el Palau de la Virreina que actualment és l'ajuntament. Aquest palau va ser construït entre 1772 y 1777, es una joia arquitectònica del barroc civil. Forma part d'una secuencia característica de la Rambla, amb la plazoleta delantera i la façana senyorial, i es pas de comunicació entre aquest passeig i el mercat de la Boqueria. La façana, de proporcions acurades, s'emmarca amb elements constructius regulars i modulars. És lloable el treball escultòric-decoratiu de Carles Grau y cap ressaltar així mateix el treball de forja.El edifici s'estructura en torn a dos patis interiors, el gran i el petit, que configuren uns espais molt assolits i de gran saviesa compositiva. L'accés de la vivenda dels senyors, es una escala doble que comença des del vestíbul i s'uneix en el tram final; el seu sostre es d'arcs rampants i conopials. Al pis superior i les altres dependències eren les habitacions del servei.Felipe Manuel d'Amat (1707-1782) va ser un personatge important de l'escena política espanyola de l'època. Fill d'una família acomodada barcelonesa, es va quedar orfe a l'edat de 8anys i als 11 va començar una carrera militar imperable. Al pati d'aquest Palau hi han uns gegants.



Un cop visitat aquest museu ens anem cap avall, a la zona més popular, on moltes persones fan les seves comandes si volen menjar de gust. Són molts carrers coberts, i rep el nom de la Boqueria, fa uns 6.000m quadrats. Ara si anem cap a dins a mirar les botigues trobarem moltes parades de fruites i un bar molt popular , el bar Pinocho , conegut per ser el primer en vendre el "biberó" cafè amb llet condensada.





Ens anem i tornem a la Rambla, en aquest tram de la Rambla trobem una un mosaic dissenyat per en Joan Miró que es diu PLA DE L'ÓS.


Anem caminant hi trobem el Liceu, actualment és un teatre. Es va construir l'any 1847 i es va cremar a l'any 1994 deixant destruït l'auditori i l'escenari. El nou Liceu es va inaugurar l'any 2000, però mantenint la façana i millorant les instal·lacions.
Després de visitar el Liceu anem cap a la Plaça Reial, on hi han uns fanals amb forma d'arbre, aquests els va dissenyar en Gaudí. Si anem al centre d'aquesta plaça, veurem una font amb tres germanes, s'anomena la font de les "Tres Gràcies", al voltant hi ha molta decoració com per exemple palmeres i edificis uniformes, porticats, decorats per la terra cuita hel·lenizants, bustos de navegants i d'exploradors americans i finalment escuts per infants indis.Aquesta Plaça va ser totalment renovada l' any 1982.Barcelona té aproximadament unes 5 universitats importants, la Universitat de Barcelona, la Universitat autònoma de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat Ramon Llull i per últim la Universitat Albat Oliva. Després d'haver anat a la Universitat Pompeu Fabra ens endinsem cap a les Drassanes de Barcelona, que són les més grans i completes del món. La paraula Drassana ens diu que és conjunt d’instal·lacions militars on es conserven les forces navals. Aquestes són medievals i s'han convertit amb la seu del museu marítim de Barcelona.
La estatua de Colom senyala cap a la India, i no és la direcció correcta amb la seva història, ja que la història diu que senyala a Amèria, i en aquest cas és al contrari.





Les embarcacions que passeja des de 1888 els barcelonins i els visitants del por de Barcelona s'anomenen golondrines.

Fa deu anys en questa zona del port hi havia la seu de les competicions de vela dels jocs olímpics del xxv. El Palau de Mar, abans fa molt de temps el servien de dipòsit per emmagatzemar les mercaderies, però ara l'ocupa el museu d'història de Catalunya.



Aquest text ha sigut formulat per la Carme V. però les fotos i el dibuix de la fruiteria l'ha fet l'Alba R.

 
Grupo 13 - Templates para novo blogger