Tipus d'art

dijous, 12 de juny del 2008

Alguns tipus d'art.

L'art Gòtic
Mostra l'expressió artística catalana i la dels territoris més relacionats culturament amb Catalunya durant la baixa edat mitjana (des de finals del segle XIII fins al segle XV).
Les donacions, els dipòsits i les adquisicions són les principals formes d'ingrés que han permès configurar la col·lecció. Es van poder aplegar obres d'escultura monumental procedents dels convents barcelonins desapareguts al llarg del segle XIX -framenors, el Carme, Santa Caterina, etc.- amb el concurs de les institucions culturals del país.
El període gòtic és un dels més brillants del decurs artístic català.

L'art Romànic
És una de les més emblemàtiques del Museu, és degut especialment a l'excepcional sèrie de conjunts de pintura mural. Comprèn un fons d'art català dels segles XI, XII i XIII. Pot ser confrontat amb obres de l'àmbit hispànic i internacional. A més de la pintura mural, destaquen les peces de pintura sobre taula i escultures en fusta, inclouen nombrosos exemples paradigmàtics, així com els notables fons d'escultura en pedra i d'arts de l'objecte.
Una part molt important de la col·lecció es va formar entre el final del segle XIX i el primer terç del segle XX.

L'art del Renaixement i del barroc
El valuós patrimoni d'aquesta col·lecció, a diferència del d'altres museus que es crearen a partir de col·leccions reials o nobiliàries, es va formar a partir de la recuperació del patrimoni local de Catalunya i va anar augmentant gràcies a les donacions i adquisicions de col·leccions particulars.

L'art Modern
Aplega el conjunt d'art català més important del país des dels inicis del segle XIX fins als anys 40 del segle XX, en un recorregut que comença amb els artistes que van seguir els postulats del neoclassicisme, el romanticisme i el realisme. Entre els neoclàssis destaquen el pintor Flaugier i l'escultor Campeny. Quant al romanticisme, sobresurten els pintors natzarens, que tracten preferentmen el retrat, com ara Lorenzale.
Un dels eixos vertebradors de les col·leccions d'art modern és el modernisme, moviment de gran importància artística i cultural a Catalunya. En pintura, el corrent que més s'hi identifica és el de caràcter renovador liderat per Casas i Rusiñol, que en les seves obres parisenques incorporen certs aspectes de l'impressionisme francès. Un altre corrent és el simbolista, representat per Riquer i Brull, entre d'altres. Igualment important és la presència d'artistes de la segona generació modernista, com Nonell, Pidelaserra, Canals, Anglada.

L'art Numismàtic
Aquest Gabinet és la principal institució catalana dedicada a la numismàtica i guarda les col·leccions de monedes, medalles i paper valor més importants del país. Les seves activitats es centren en l'estudi i la documentació dels seus fons, el desenvolupament de programes de recerca i la difusió de la història monetària i medallística a través de cursos, seminaris i exposicions.
Les col·leccions del GNC superen els 130.000 exemplars, una àmplia diversitat de materials. El fons de monedes consta de més de 100.000 peces. La col·lecció de medalles consta de més de 7.500 peces.

 
Grupo 13 - Templates para novo blogger